Over ons

Zo’n veertig jaar geleden start Jan Peeraer, de vader van Dirk, een bloemenwinkel op in de Nieuwstraat in Vorselaar. Samen met zijn vrouw Louisa en zoon Dirk baten ze de zaak uit.

In de winter van ‘81 ontmoet Dirk zijn vrouw Brigitte. Ook zij is onmiddellijk gewonnen voor de bloemen- en plantenwereld. Ze delen niet alleen de liefde, maar ook een floristieke passie en een voorliefde voor ondernemen. Brigitte werkt dan ook met veel plezier mee in de zaak van haar schoonouders.

In 1983 nemen Dirk en Brigitte de zaak officieel over van Dirks ouders. Na enkele jaren komt er een nieuwbouw. Stilaan maar zeker groeit Bloemen Lutgard uit tot een vaste waarde in Vorselaar, en ver daarbuiten.

In 1996 beslissen Brigitte en Dirk om de winkel volledig te veranderen. Het bestaande gebouw wordt afgebroken en met een ploeg van architecten wordt een volledig nieuw ontwerp uitgewerkt. Op 14 maart 1997 opent de nieuwe winkel haar deuren. De grote toren aan de ingang is voortaan het uithangbord van de Vorselaarse bloemenwinkel.

Hun twee dochters Joke en Valerie groeien op tussen het groen. En vanaf hun tienerjaren draaien ze tijdens grote vakanties mee in de zaak van hun ouders, als jobstudent.

In 2011 groeit het idee om de winkel volledig te restylen & te moderniseren. Het concept komt tijdens het najaar in een stroomversnelling.  In de winter van 2011 wordt de winkel vanbinnen volledig leeg gemaakt om het interieur helemaal af te stemmen op de allernieuwste trends.

Op vrijdag 16 maart 2012 heropent Bloemen Lutgard in een volledig nieuw jasje: met nieuwe themakleuren, een nieuwe website en een heel ander interieur. En met een vernieuwd team, want de jongste dochter Valerie draait mee in de zaak.

Begin november 2017 beslist het Bloemen Lutgard-team samen om de winkel, na 35 jaar, te stoppen. Een precieze einddatum is er nog niet.

35 jaar Bloemen Lutgard: Dat is een welgemeende DANKJEWEL aan al onze klanten & leveranciers.
Het was fantastisch om al die jaren met jullie te mogen werken!